Consiliul Judeţean Cluj a finalizat asfaltarea a două sectoare de pe drumul județean 161K (DN 16) – Bărăi – Sava – Mureşenii de Câmpie.

Au fost, astfel, vizate un sector de drum în lungime de peste șapte kilometri cuprins între pozițiile 13+000 și 20+120, mai exact tronsonul dintre localitățile Mureșenii de Câmpie și Sava, respectiv un sector în lungime de aproximativ un kilometru situat pe raza localității Bărăi. În ceea ce privește tronsonul de șapte kilometri dintre Mureșenii de Câmpie și Sava, pe acesta s-a reușit deja și execuția de marcaje rutiere, operațiune ce urmează a avea loc în cel mai scurt timp și pe celălalt sector.

Pentru completa finalizare a lucrărilor de întreținere derulate pe acest drum urmează ca în perioada următoare să mai aibă loc execuția de acostamente și șanțuri, curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, precum și tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare.

Importanța acestui drum judeţean, pentru locuitorii din zonă dar și pentru ceilalți participanți la trafic, e dată de faptul că acesta asigură legătura între drumul judeţean DJ 109C pe direcţia Gherla şi drumul naţional DN 16 pe direcţia Apahida – Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *