Consiliul Județean a aprobat lista finală a celor 563 de entități ce vor beneficia de finanțări nerambursabile

Întrunit în ședință extraordinară miercuri, 4 Aprilie 2018, forul administrativ județean a aprobat prin hotărâre de consiliu lista finală și sumele alocate fiecărui beneficiar al fondurilor nerambursabile. Anterior, aceștia au depus proiecte ce au fost declarate câștigătoare în urma procesului de evaluare și selecție efectuat de comisiile special constituite în acest scop.

Am convocat această ședință extraordinară tocmai pentru că ne-am dorit să fim operativi, astfel încât un număr cât mai mare de proiecte să poată fi sprijinite din fondurile alocate de Consiliul Județean. Avem întreaga convingere că au fost selectate numeroase proiecte ce vor avea un impact pozitiv asupra comunității și îi asigurăm pe toți cei ce au câștigat de întreaga noastră susținere, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Astfel, toate cele cinci proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței deliberativului județean au fost aprobate de către consilierii prezenți, atât pentru sfera cultelor, tineretului, cultură, activități și programe sportive, cât și pentru activități și proiecte dedicate Anului Centenarului Marii Uniri, domeniu nou finanțat de către Consiliul Județean Cluj în acest an.

Pentru anul 2018 forul administrativ județean a alocat suma de 2.000.000 de lei pentru susținerea inițiativelor din domeniul cultelor, fiind finanțate un număr total de 254 de proiecte. Dintre acestea, 160 de beneficiari aparținând cultului ortodox – 1.323.000 de lei, unul cultului greco-catolic – 279.000 de lei, 55 cultului reformat – 246.000 de lei, 18 cultului romano-catolic – 73.400 de lei, cinci cultului unitarian – 23.200 de lei, patru cultului baptist – 10.000 de lei, cinci cultului penticostal – 21.000 de lei, unu cultului Adventist de Ziua a Șaptea – 6.400 de lei și altele cinci aparținând altor culte – 18.000 de lei.

Sfera tineretului a primit și în acest an suma de 500.000 de lei, bani ce vor fi direcționați către cele 89 de proiecte selectate pentru finanțare. În același timp, și domeniului cultural i-a fost repartizat tot suma de 500.000 de lei pentru cele 115 inițiative ce vor fi susținute de către Consiliul Județean.

Totodată, pentru susținerea activităților și programelor sportive, a fost alocată suma de 1.200.000 de lei, sumă ce va fi utilizată pentru cele 56 de proiecte care au îndeplinit toate criteriile de eligibilitate prevăzute în regulament.

Pentru a marca cei 100 de ani de la înfăpuirea Marii Uniri a românilor, Consiliul Județean a constituit un buget separat pentru susținerea inițiativelor ce au în centrul lor acest moment istoric deosebit, alocând suma de 300.000 de lei. Aceste fonduri vor fi direcționate către cele 49 de entități din întreg județul care vor desfășura astfel de proiecte în perioada imediat următoare.

Structurile non-profit câștigătoare vor fi înștiințate atât în scris, cât și în format electronic, în legatură cu aprobarea finanțării progamului propus, valoarea finanțării, precum și în ce privește alte aspecte legate de implementarea în condiții corespunzătoare a proiectului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top