În perioada 27-30 Septembrie 2017, la Cluj-Napoca va avea loc al XII-a Congres Național de Medicină Perinatală.

Vor participa mai mult de patru sute de specialiști de obstetrică, ginecologie, și neonatologie precum și din domenii conexe medicinei perinatale. Abordând o tematică vastă sub titulatura Medicina perinatală în secolul 21, evenimentul științific clujean va fi precedat de Cursul European de Ultrasonografie fetală Ian Donald la care vor susține prezentări somități internaționale ale medicinei de specialitate.

De peste 25 de ani, Asociația Română de Medicină Perinatală își asumă rolul de diseminator al informației științifice de calitate, având o preocupare continuă în domeniul educației medicale. Cel de-al XII-lea congres național, al asociației, reprezintă un moment important al comunității medicale, când specialiști, obstetricieni, neonatologi, pediatri, imagiști, rezidenți și toți cei implicați în această specialitate au oportunitatea de a învăță de la toți cei care au muncit și au acumulat cunoștințe deosebite în domeniu, a declarat Florin Stamatian, președintele Asociației Române de Medicină Perintală.

Programul științific va promova cele mai noi cunoștințe în medicina perinatală, de aceea l-am și denumit “Medicina Perinatală în secolul XXI”. Congresul va fi precedat de o sesiune a școlii de ultrasonografie Ian Donald, manifestare ce se bucură de participarea unor invitați de marcă. În mod cert va fi un mare beneficiu pentru noi toți. Prin aceste acțiuni, asociația promovează un climat științific la nivel mondial, de cercetare, învățământ și activitate curativo-profilactică, contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate a femeii în general, a gravidei și a produsului de concepție în special. Totodată este o oportunitate unică să ne întâlnim și să ne bucurăm de farmecul Clujului, capitala istorică a Transilvaniei, puternic centru universitar și centru cultural de tradiție, a prezentat Daniel Mureșan, președintele Congresului Național de Medicină Perinatală.

Evenimentele vor avea loc la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca și vor cuprinde sesiuni plenare, simpozioane, mese rotunde, discuţii şi prezentări la standurile expoziţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *