Asociația Profesor Ioan Uțiu, în parteneriat cu Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima, vă invită duminică, 22 Martie 2020, începând cu ora 18:00, în Studioul de Concerte al Academiei, la un concert caritabil susținut de tineri muzicieni de renume internațional.

Concert caritabil la Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima pentru promovarea tinerelor talente

Asociația Profesor Ioan Uțiu este o entitate filantropică având ca scop sprijinirea și promovarea tinerilor artiști și sportivi talentați, care provin din familii cu posibilități materiale reduse.

Concertul caritabil din 22 martie va fi susținut de un grup de tineri artiști care au beneficiat deja de sprijinul Asociației și care desfășoară în prezent o remarcabilă carieră internațională: pianiștii Benjamin Diószegi, Aurelia Vișovan și compozitorul Alexandru Murariu.

Invitatul special al evenimentului este tânărul pianist turc Can Çakmur, laureat al unor prestigioase concursuri internaționale, care s-a alăturat colegilor săi români pentru a susține acțiunile Asociației Profesor Ioan Uțiu.

Programul concertului cuprinde piese de Franz Liszt, Frédéric Chopin, Johannes Brahms și Alexandru Murariu. La eveniment va participa și violonista Sonia Vulturar, acompaniată la pian de Alexandru Lazăr.

Scopul evenimentului este acela de a asigura continuitatea demersurilor de mecenat pe care le-a întreprins de-a lungul timpului Asociația Profesor Ioan Uțiu, sprijinind tinerele talente din domeniul artei și al sportului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *