Programul educativ Școli – Ambasador ale Parlamentului European, EPAS,ediţia 2017-2018, dedicat elevilor din învățământul liceal de toate tipurile, a fost inițiat de către Parlamentul European și se desfășoară, începând cu anul 2017, în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Colegiul Tehnic Victor Ungureanu din Câmpia Turzii și Colegiul de Muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca - școli ambasador ale Parlamentului European

Programul urmărește îmbunătățirea cunoștințele despre Europa și despre democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. Elevii și profesorii sunt familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

Biroul de Informare al Parlamentului European din România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, cu sprijinul inspectorilor școlari pentru proiecte educaționale din inspectoratele școlare au selectat câte două școli din județele: Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Harghita, Mehedinți, Olt, Suceava și Vaslui și trei școli din București, care să participe la cea de a doua ediție a programului Școli-ambasador ale Parlamentului European în România.

Judeţul Cluj a fost reprezentat în această competiție de către unitățile de învățământ preuniversitar – Colegiul Tehnic Victor Ungureanu din Câmpia Turzii şi Colegiul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *