În perioada 5-7 Octombrie 2018, la Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca va avea loc evenimentul intitulat Cluj Design Days, ediția a XI-a.

 Cluj Design Days

CCluj Design Days, ediţia din octombrie, este cel mai mare si mai complex eveniment din seria Cluj Design Days şi vine sub forma unei expoziţii de design autohton acompaniată de multiple activităţi şi evenimente adiacente.

Matching Design, conceptul ediţie #11, va reuni cele mai creative și originale produse de design de obiect, vestimentar, mobilier şi accesorii produse in România atent selectionate. Cluj Design Days 2018 – Matching Design va deschide un dialog nonverbal între creaţiile designerilor autohtoni. Produsele vor fi expuse în perechi sau grupuri, alăturând produse de la diferiţi designeri pentru a evidenţia noi abordări estetice şi funcţionale ale designului dar şi relaţia dintre diferiţii designeri folosind obiectele create de ei ca modalitate de comunicare a ideilor.

Un rol important în conceptul expoziţiei îl are şi scenografia acesteia care include panouri de oglinzi atent poziţionate pentru a multiplica anumite produse expuse. Aceste intervenţii vor accentua caracterul producţiei în serie caracteristic designului dar şi o viziune mai analitică asupra tuturor faţetelor unui produs.

Scopul acestei expoziţii este de a introduce designul într-o zonă mult mai conceptuală de exprimare a ideilor prin sculpturalitatea obiectelor sau a hainelor. Designul este o formă de comunicare vizuală şi expoziţia Cluj Design Days 2018 – Matching Design doreşte să exploreze această calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *