În Colecția Școala ardeleană de poezie a apărut antologia de autor a poetului Vasile Igna: Cartea din vis. Volumul cuprinde, în cele 642 de pagini ale sale, o selecție de poeme din volumele publicate în intervalul 1969 (Arme albe) – 2019 (Periscop). Coperta reproduce lucrarea Poarta a pictorului Silviu Oravitzan și un portret în peniță al autorului semnat de Ion Antoniu.

Cartea din vis de Vasile Igna

Cu Vasile Igna pășim, e limpede, în perimetrul – inextricabil, sacru și profan – al poeziei: al celei dintre euforie și deznădejde, dintre alean și subite accese de resemnare, dintre surâs și ușoară compătimire, dintre înfrângerea sinei și contemplarea aprigă (cu angelică iubire ori nițel înveninat sarcasm) a lumii de afară. […] E o poezie subtilă, puternică, fascinantă, subteran ritmată, netemătoare de taine, iscodiri și ambuscade. Proprie îi este o extremă detașare (de lucruri, de oameni, de mediu), concomitentă unui interes pătimaș pentru tot ce ființează și se petrece în jurul său. (N. Steinhardt, 1987)

Volumul este disponibil pentru comenzi online atât în format tipărit, cât și sub formă de eBook pe site-ul editurii Școala Ardeleană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *