Peste două sute de elevi au obținut note mai mari de nouă la concursul mate-info organizat la finalul săptămânii trecute de Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Alți peste cinci sute de candidați au obținut note mai mari de opt, în timp ce 613 elevi au primit note cuprinse între șase și opt.

La cea de-a șaptea ediție a concursului Mate-Info UBB au participat peste 1700 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a din întreaga țară. Județele cu cei mai mulți elevi înscriși la Concursul Mate-Info UBB au fost: Cluj – 314 elevi, Suceava – 165 elevi, Maramureș – 96 elevi, Alba – 95 elevi și Bihor cu 93 elevi.

Nota obţinută la Concursul Mate-Info poate fi folosită, la cererea candidaților, ca notă la proba scrisă la admiterea la Facultatea de Matematică şi Informatică a UBB, cu condiția ca ea să fie mai mare de șase.

Primii şase candidaţi de clasa a XII-a de la fiecare disciplină (Matematică sau Informatică) pot fi declarați admişi cu nota zece la Facultatea de Matematică şi Informatică.

Dacă nota obţinută la concurs nu e cea dorită, candidaţii pot participa la concursul de admitere din luna iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *