Joi, 28 Septembrie 2017, începând cu ora 19:30, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca va avea loc proiecția filmului intitulat Breaking News (2017).

Breaking News (2017)

La eveniment vor participă actorii Voica Oltean și Dorin Andone, precum și regizoarea Iulia Rugină.

După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viața acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orășel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viața colegului său, prin ochii celor care i-au supraviețuit. Ce alegi să redai din viața unui om? Cum își vede fiica lăsată în urmă tatăl dispărut? Cât de departe merită să mergi pentru a-ți face meseria?

A fost primul film la care nu am ieșit din sală. De obicei ziceam că mă duc la toaletă și nu mai intram. Nu suportam să mă văd. La Breaking News am stat până la final, povestește Andi Vasluianu.

Povestea nu este atât de mult despre jurnalism cât despre ce se întâmplă într-un om când trăiește un accident de genul ăsta, spune actorul, care a apărut în mintea scenaristelor abia la ultimele rescrieri ale acenariului la care au lucrat mai bine de zece ani. Sună așa romantic și frumos: cum ai stat 10 ani alături de scenariul ăsta, dar n-a fost tot timpul o iubire între mine și scenariul ăsta, au fost momente în care m-a chinuit destul de tare. Dar odată ce am găsit varianta asta, ultima, lucrurile au luat-o într-o direcție clară, povestește Iulia într-un interviu pentru AARC. Am simțit că povestea s-a maturizat odată cu noi, am crescut împreună, mai spune Iulia.

Autoarele scenariului, rescris de-a lungul timpului, sunt Ana Agopian, Oana Răsuceanu și Iulia Rugină, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, iar scenografia, de Andreea Popa. Alături de Andi Vasluianu și Voica Oltean, aceasta din urmă recompensată pentru primul ei rol cu Mențiunea specială a Juriului la Karlovy Vary, joacă Ioana Flora, Oxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru, Constantin Cojocaru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top