Sâmbătă, 5 Mai 2018, începând cu ora 20:00, Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca te invită la premiera spectacolului despre corp și societate intitulat Body of defiance de Ana Cucu Popescu.

Body of defiance

Voce: Ana Cucu Popescu. Scenografia: Liviu Bulea. Muzică: Magor Bocsárdi.

În distribuție: Alexandra Caras și Lucia Mărneanu.

Un spectacol despre corpul femeii, despre cum e apropriat de media și societate și despre efectele asupra psihologiei și relațiilor interpersonale ale deținătoarelor. Aceasta este prima colaborare între dramaturga Ana Cucu-Popescu, care a mai lucrat la Reactor la spectacolele 9 din 10 și Istorie subiectivă a fragilității, și regizorul Raul Coldea, regizorul unor spectacole ca Provizoriu, Refugii, Nu cred că o să îmi treacă vreodată sau via negativa.

Body of defiance este rezultatul împletirii a mai multe medii artistice, de la fundalul audio (Magor Bocsárdi), care, nu numai că potențează momentele scenice, ci oferă o cu totul altă narativă față de cea vizuală, până la picturalitatea conturată de elementele scenografiei, realizată de artistul plastic, Liviu Bulea, și de la elemente împrumutate din zona de performance art la scene ce se înscriu într-un tip de teatralitate convențională.

Pe scenă, două corpuri feminine (Alexandra Caras și Lucia Mărneanu) și o voce spun două povești ce, la prima vedere, par complet rupte una de cealaltă, dar care reușesc să se completeze și să dea naștere unui univers extrem de aglomerat și colorat, în care se pun și se încearcă să se găsească răspunsuri la următoarele întrebări: Corpul tău e corpul tău sau e al altcuiva? Corpul tău e un vehicul sau ești tu? Cine determină ce e frumos și ce e urât? Oare valoarea ta, ca ființă umană, se rezumă la abilitatea ta de a te încadra în normele impuse de ceilalți?

Acesta este al doilea spectacol inclus în proiectul Corp și discurs, care documentează felul în care discursul mediatic modelează discursurile noastre de fiecare zi, pe de o parte, și discuțiile despre corp, pe de alta. Cealaltă producție inclusă în proiect este Noi nu, niciodată, care a avut premiera în luna martie.

Vârstă recomandată: 16+.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top