în perioada 28-29 Septembrie 2018, la Liceul Teoretic Báthory István din Cluj-Napoca va avea loc conferința intitulată Báthory IT & Print Days.

Báthory IT & Print Days

În Cluj-Napoca au loc numeroase târguri și conferințe specifice domeniului IT, evenimente dedicate specialiștilor sau celor aflați la început de drum în cariera profesională. Interesul pentru domeniul de IT & Print începe însă mult mai devreme.

Báthory IT & Print Days le oferă ocazia tinerilor liceeni să interacționeze în mod direct cu profesioniști în domeniu, să participe la workshop-uri speciale, să testeze jocuri și produse specifice domeniilor de IT & Print. În plus, elevii care au o idee sau un proiect inovativ îl vor putea prezenta în fața unui juriu de specialiști, cele mai bune idei fiind premiate cu programe de mentorat și sponsorizări.

Vor fi prezente la eveniment cele mai cunoscute companii la nivel local și internațional, firme și școli informale de IT, firme și asociații de print, precum și universități clujene.

Din rândul agenților economici, educaționali și sociali care vor participa la conferință pot fi amintiți: Accenture, Arobs, ArtSoft, Evozon, Gameloft, Google, Halcyon, HipMenu, PiTech, Școala Informală de IT, Târgul de Cariere în IT, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Asociația Tipografilor Transilvania, NIS Electronics, Rottaprint, Seenprint, Tipografia Arta, World Wide Print și alții.

Báthory IT & Print Days este o inițiativă ce se bazează pe principiul responsabilității sociale din perspectiva eficacității economice și a incluziunii sociale. Fiind un proiect cu un puternic impact educațional, destinat liceenilor și generațiilor viitoare de specialiști în IT și comunicații, evenimentul oferă participanților o viziune realistă asupra modului în care tinerii se pot integra în societatea profesională, cu propriile lor idei și inovații.

Proiectul este gândit ca un eveniment anual în care se întâlnesc companiile specializate în IT & Print și elevii care se pregătesc să intre în acest domeniu de activitate. În timp ce elevii au șansa de a afla informații relevante despre proiectele firmelor de IT & Print, locuri de muncă sau specializări, companiile își prezintă într-un mod interactiv proiectele și inițiativele. Se creează astfel o relație dinamică și coerentă între sectorul educațional și cel ocupațional. Interacțiunea elevi – companii va fi urmată, îndeaproape, de programe de specializare dedicate profesorilor și alte proiecte care să faciliteze crearea unor punți de legătură reale între mediul educațional și cel profesional.

Eveniment organizat de Asociatia Părinților Báthory.

Participarea la toate activitățile din cadrul evenimentului este gratuită. În ceea ce privește workshop-urile, numărul de locuri / workshop fiind limitat, este necesară o înscriere în prealabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *