Marți, 6 Aprilie 2021, au început lucrările de execuție din cadrul contractului ce prevede extinderea rețelei de alimentare cu apă în localitatea Gârbău, comuna Gârbău, județul Cluj.

Au început lucrările de alimentare cu apă a comunei Gârbău

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: Am redirecționat pentru extinderea rețelei de apă din Gârbău aproximativ jumătate de milion de lei din redevența și impozitul pe profit datorate de Compania de Apă Someș Consiliului Județean, astfel încât toți locuitorii de aici să beneficieze de o apă potabilă de cea mai bună calitate. Vom urmări îndeaproape progresul lucrărilor, pentru ca acestea să fie finalizate până la începutul lunii iunie 2021.

Lucrările constau în realizarea a circa 1,6 kilometri de rețea de distribuție a apei potabile și, respectiv, a 70 de branșamente la imobile.

Extinderea acestei rețele de apă va contribui la îmbunătățirea stării de sănătate și a confortului populației, prin furnizarea unei ape certificate și verificate, în regim continuu.

Valoarea totală a investiției este de 451.263 de lei, banii fiind asigurați din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă Someș S.A. în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *