Muzeul Memorial Octavian Goga din Ciucea, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Cluj și Uniunea Scriitorilor din România – filiala Cluj-Napoca, organizează Concursul Național de Poezie Octavian Goga, scopul acestuia fiind cel de omagiere a operei și personalității unuia dintre cei mai valoroși poeți români, Octavian Goga.

Concursul este deschis tuturor creatorilor de literatură din țară, putând participa orice autori, indiferent dacă sunt sau nu membri ai unor asociații profesionale, dacă au volume publicate sau nu.

Textele, dactilografiate în două exemplare, se vor expedia până în data de 11 Octombrie 2017, pe adresa Direcția Județeană pentru Cultură Cluj, Piața Unirii, numărul 1, CP 400433, Cluj-Napoca. Telefon / FAX: +4 0264 597 616. Textele trimise nu se înapoiază.

Fiecare concurent va mai expedia alăturat și un scurt CV conținând numele, prenumele, vârsta, adresa, numărul de telefon și un rezumat al activității literare. Se vor expedia maxim zece poezii iar fiecare plic va purta mențiunea: Pentru concursul Octavian Goga. Premianții ultimelor două ediții sunt rugați să nu trimită texte.

Muzeul Memorial Octavian Goga va acorda premii constând în publicații proprii ale muzeului și obiecte promoționale. Festivitatea de premiere va avea loc la sediul edificiului muzeal în data de 22 Octombrie 2017, în cadrul celei de a XXXIII-a ediții a Festivalului Național Zilele Octavian Goga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *