Au fost finalizate lucrările de întreținere pe drumul județean 103H Bologa (DN 1) – Săcuieu

Consiliul Judeţean Cluj anunţă participanţii la trafic şi locuitorii din zonă că pe drumul judeţean 103H Bologa (DN 1) – Săcuieu au fost finalizate lucrările de întreţinere demarate în prima decadă a lunii trecute.

Lucrările au vizat un tronson în lungime de 12,25 de kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 12+250 şi au constat în înlăturarea denivelărilor prin frezare, plombări cu emulsie bituminoasă prin stropiri succesive, plombări cu beton asfaltic, tratarea burduşirilor şi tasărilor, aşternerea de covor asfaltic, completarea acostamentelor cu material pietros, curăţare podeţe, şanţuri şi rigole, precum şi cosirea vegetaţiei din apropierea căii de rulare. De asemenea, pe un sector de drum în lungime de 3 kilometri aflat pe raza localității Bologa au fost realizate și lucrări de așternere de covor asfaltic.

Mă bucur că am reușit să finalizăm în bune condiții repararea acestui sector de drum cu o importantă funcție turistică. În același timp, având în vedere condițiile meteo specifice anotimpului în care ne aflăm, am cerut societăților implicate să se mobilizeze la maxim și să profite de zilele însorite, astfel încât ritmul și calitatea lucrărilor să fie cât mai ridicate, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Reamintim în acest context faptul că, în cursul anului trecut, a fost asfaltat şi sectorul de drum cuprins între localităţile Săcuieu şi Scrind, astfel că reabilitarea integrală a DJ 103H Bologa – Scrind – Săcuieu crează o legătură rapidă şi utilă între DN1, prin localitatea Bologa şi DJ 108C, care traversează zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor. În acest fel s-a scurtat, în mod considerabil, un traseu care anterior necesita folosirea DN1, din localitatea Bologa până la Huedin, apoi a DN1 R, de la Huedin până în localitatea Călata, şi a DJ 108C, pe direcţia Călata – Mărgău – Scrind.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top