Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean 161B Turda – Ploscoș

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare demarate în cursul anului trecut pe drumul județean 161B Turda – Ploscoş.

După ce, în cursul anului 2017, a fost asfaltat un sector de drum în lungime de peste 7,5 kilometri, de la kilometrul 11+819 până la kilometrul 19+403, în acest an lucrările de asfaltare au vizat două sectoare de drum însumând peste 5 kilometri, respectiv de la kilometrul 11+300 la kilometrul 11+819 şi de la kilometrul 19+403 la kilometrul 24+044.

Importanța drumului recent asfaltat e dată de faptul că acesta face legătura cu un alt drum județean extrem de important, DJ 161A, pe direcția Ceanu Mare – Cojocna – Apahida, precum și cu municipiul Turda. Astfel, se realizează joncțiunea cu drumul de acces spre Salina Turda, unul dintre cele mai reprezentative și mai vizitate obiective turistice din județul Cluj, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Anterior, pe întreg sectorul de drum în lungime de 12,744 de kilometri au fost executate lucrări de întreţinere constând în burduşiri, eliminare gropi prin acoperire cu material pietros cu cilindrare și așternerea unui strat de balast stabilizat cu adaos de lianţi în grosime de 15 centimetri. Pentru completa finalizare a proiectului, în aceste zile sunt în plină desfășurare și se apropie de finalizare lucrările de completare a acostamentelor cu material pietros, urmând să se realizeze şi lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top