Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean 161A Iuriu de Câmpie – Ceanu Mare

Consiliul Județean Cluj a finalizat asfaltarea drumului județean 161A, pe tronsonul Iuriu de Câmpie – Ceanu Mare, ca parte a programului anual de modernizare şi reabilitare a infrastructurii județene de transport.

Proiectul de investiții a vizat asfaltarea în două straturi, respectiv binder și strat de uzură, a unui tronson cu o lungime de 7,19 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 22+610 și 29+800.

Importanța lucrărilor pe drumul județean 161A, implicit pe sectorul Iuriu de Câmpie – Ceanu Mare, este dată de faptul că acesta traversează aproape întreaga regiune de sud-est a județului, oferind reale oportunități de dezvoltare economico-socială, mai ales în zona comunei Cojocna, binecunoscută pentru lacurile și bazinele cu apă sărată folosite în scopuri terapeutice”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Anterior lucrărilor de asfaltare, au fost executate lucrări de reabilitare a fundaţiei drumului, în zonele afectate, prin refacerea dalelor de beton deteriorate, respectiv burduşiri, plombări şi așternerea unui strat de piatră în zonele unde situația a impus acest lucru.

Proiectul mai prevede și realizarea de acostamente, şanţuri şi podeţe, finalizarea completă a investiției urmând să se realizeze prin execuţia de marcaje şi semnalizare rutieră.

Lucrările sunt executate de Asocierea Samus Tec SA, Construct Perom şi Via Procons SRL, bugetul alocat investiției fiind de 6.726.768,95 lei, fără TVA.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top