Au demarat lucrările de întreținere pe drumul județean 109D Nicula – Sic – Coasta – Vișea

Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că, în cadrul programului de lucrări care vizează întreținerea și îmbunătățirea infrastructurii rutiere, pe DJ 109D Nicula – Sic – Coasta – Vişea au fost demarate o serie de lucrări de întreținere.

Îmbunătățirea infrastructurii acestui drum județean are rolul de a asigura un trafic rapid și în condiții de siguranță pentru locuitorii din zonă precum și un acces facil la mai multe obiective de mare interes turistic precum Mănăstirea de la Nicula, Lacul știucilor de la Săcălaia sau Rezervația naturală Stufărișurile de la Sic, cunoscută și ca Delta Clujului sau Delta Ardealului, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările vizează un sector de drum în lungime de 23,7 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 23+700 și constau în burdușiri, plombări cu emulsie bituminoasă, plombări cu beton asfaltic, completări de acostamente și curățarea șanțurilor și rigolelor. De asemenea, pe un tronson de drum în lungime de 5,8 kilometri, de la kilometrul 17+900 până la kilometrul 23+700, se vor executa lucrări de reciclare peste care se va așterne covor asfaltic. În această fază se execută burdușiri pe raza localității Sic.

Lucrările se desfășoară numai în condiții meteorologice favorabile, calitatea acestora fiind permanent verificată de reprezentanții Consiliului Județean și de diriginții de șantier din cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top