Au demarat lucrările de întreținere pe DJ 103H Bologa (DN 1) – Săcuieu

Consiliul Judeţean Cluj anunţă participanţii la trafic şi locuitorii din zonă că pe DJ 103H Bologa (DN 1) – Săcuieu au demarat lucrări de întreţinere curentă şi periodică.

Este vizat un sector de drum în lungime totală de 12,25 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 12+250, pe care se vor executa lucrări constând în înlăturarea denivelărilor prin frezare, plombări cu emulsie bituminoasă prin stropiri succesive, plombări cu betorn asfaltic, tratarea burdușirilor și a tasărilor, completarea acostamentelor cu material pietros, curățarea podețelor, a șanțurilor și rigolelor, precum şi cosirea vegetaţiei din apropierea căii de rulare.

De asemenea, pe raza localităţii Bologa, pe un sector de drum în lungime de 3 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 3+000, se vor executa lucrări de așternere de covor asfaltic.

Este o nouă lucrare ce generează numeroase beneficii, inclusiv în plan turistic întrucât, după ce anul trecut am asfaltat și sectorul de drum dintre localitățile Săcuieu și Scriind, reabilitarea integrală a drumului judeţean Bologa – Scrind – Săcuieu crează o legătură rapidă şi utilă între DN1, prin localitatea Bologa şi DJ 108C care traversează zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor. În acest fel, se scurtează în mod considerabil un traseu care anterior necesita folosirea DN1, din localitatea Bologa până la Huedin, apoi a DN1 R, de la Huedin până în localitatea Călata, şi a DJ 108C, pe direcţia Călata – Mărgău – Scrind, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top