Miercuri, 15 Noiembrie 2017, începând cu ora 18:00, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj-Napoca va fi lansat Atlasul Păsărilor Clujului.

Atlasul Păsărilor Clujului

Cartea este rezultatul colaborării dintre Biroul Teritorial al Societății Ornitologică Română (SOR) și Kósa Ferenc (Departamentul de Biologie și Ecologie al Liniei Maghiare, UBB Cluj-Napoca), care, împreună au coordonat ornitologii clujeni, a căror implicare voluntară timp de patru ani a făcut posibilă apariția acestui atlas.

Va fi prezentată cartea, importanța acesteia în contextul urbanizării accelerate din oraș și utilitatea ei – este practic un manual excelent pentru toți cei interesați de ornitofauna Clujului, de protecția zonelor cu diversitate ridicată din oraș, de realizarea unor lecții de biologie în natura urbană, de turism orientat către observarea păsărilor sau de planificare urbanistică prietenoasă cu natura.

Atlasul Păsărilor Clujului este primul atlas urban avifaunistic din România, oferind informații despre speciile care pot fi întâlnite în orașul nostru, fotografii sugestive, coduri QR pentru a putea asculta cântecul specific și hărți de distribuție. El completează acțiunile noastre din ultimii ani privind protecția păsărilor (montare de cuiburi artificiale, hrănitori și panouri informative în parcureile din oraș) și educația pentru natură. Atlasul este un proiect realizat cu sprijinul financiar al Primăriei si Consiliului Local Cluj-Napoca și va fi distribuit gratuit școlilor, universităților, bibliotecilor, organizațiilor și persoanelor care sînt implicate în protecția păsărilor și a naturii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top