Asociația Minte Forte sărbătorește finalizarea proiectului de voluntariat european StArt with Your Mind

În perioada 1 Octombrie 2017 – 31 Mai 2018, Asociaţia Minte Forte a implementat proiectul StArt with Your Mind, desfăşurat în Cluj-Napoca, prin finanțare Erasmus+.

Proiectul StArt with Your Mind vine ca şi răspuns la nevoia de dezvoltare profesională şi personală a tinerilor din Uniunea Europeană şi cea de promovare a dialogului intercultural.

Principala activitate a proiectului a fost un stagiu de mobilitate de tip Serviciul European de Voluntariat cu durata de opt luni care a avut loc în organizaţia Minte Forte, în municipiul Cluj-Napoca.

Scopul proiectului este de a îmbina artele şi psihologia în vederea dezvoltării personale şi profesionale a patru voluntari internaţionali din Franţa, Marea Britanie, Austria și Slovenia și a copiilor, adolescenților și adulților din comunitatea locală.

Obiectivele proiectului: să dezvolte competenţe sociale, digitale, interculturale şi antreprenoriale în rândul voluntarilor SEV; să dezvolte capacitatea organizaţiei Minte Forte la nivel de management, metode de lucru şi interculturalitate; să crească bunăstarea mintală a beneficiarilor din comunitatea locală.

În cadrul proiectului, voluntarii internaţionali au avut responsabilitatea de a crea, organiza şi facilita ateliere non-formale bazate pe arte pentru tineri din Școala Gimnazială Horea, Colegiul Naţional Pedagogic Gheorghe Lazăr şi Casa De ZI Pentru Copiii Străzii Aksza şi pentru adulţi din populatia generală și din Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Voluntarii internaționali si co-facilitatorii lor români, voluntari din cadrul Minte Forte și-au dezvoltat si pus în practică competențele organizatorice, de facilitare, de marketing, antreprenoriale, sociale și emoționale, cu impact asupra evoluției lor profesionale ulterioare și în dezvoltarea comunităților implicate în proiect.

Acest proiect s-a adresat comunității clujene iar scopul său a constat în educarea cu privire la sănătatea mintală și modalitățile de menținere a acesteia, prin activități de informare, evenimente non-formale și ateliere de dezvoltare personală.

Printre temele abordate de acest proiect menționăm: înțelegerea emoțiilor și reglarea emoțională, dezvoltarea empatiei, identificarea valorilor și a punctelor forte, conștientizarea propriilor trăsături de personalitate, mindfulnes și comunicare non-violentă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top