Arta actuală a regiunii Małopolska

În perioada 29 Septembrie 2017 – 29 Octombrie 2017, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca te invită să vizitezi expoziția intitulată Arta actuală a regiunii Małopolska în cadrul căreia vor expune artiștii Ireneusz Bęc (pictură) și Jerzy Fober (sculptură).

Arta actuală a regiunii Małopolska

Curatoriate de sculptorul polonez Andrzej Szarek, evenimentul expozițional este organizat în cadrul protocolului de cooperare existent încă din anul 2005 între județul Cluj și regiunea înfrățită Małopolska din Polonia, prin intermediul efortului coorganizatoric al Muzeului de Artă Cluj-Napoca și al unor prestigioase foruri culturale poloneze: Cultural Institution of the Małopolska Province, SOKÓŁ Małopolska Culture Centre și BWA SOKÓŁ Gallery of Contemporary Art in Nowy Sącz.

Concentrându-se asupra unei selecții reprezentative de lucrări de artă contemporană, proiectul Arta actuală a regiunii Małopolska își propune să pună în evidență unicitatea și specificul creației unor artiști locali cu valoare referențială, care au exercitat o influență decisivă în conturarea profilului cultural actual al regiunii, cu ample ecouri în viața artistică din Polonia. De-a lungul ultimilor ani, județul Cluj s-a dovedit a fi un partener excelent al regiunii Małopolska în realizarea a numeroase proiecte cu caracter cultural și / sau artistic, unul dintre ele fiind expoziția artiștilor români intitulată Școala de la Cluj. Organizat în anul 2014 la Nowy Sącz, în colaborare cu Galeria de Artă Contemporană BWA Sokół, evenimentul a înregistrat un impact deosebit asupra publicului vizitator polonez. De asemenea, alte expoziții au fost: 12. expoziție din colecțiile Małopolska – Muzeul Fundației de Artă Contemporană și Andrzej Szarek: Sculptură găzduite, în premieră, de Muzeul de Artă Cluj-Napoca în toamna anului 2015.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 29 Septembrie 2017, începând cu ora 18:00.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top