Joi, 29 Martie 2018, începând cu ora 12:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca va avea loc lansarea culegerii intitulată Literatură tradițională din Nord realizată de Andrei Moldovan.

Andrei Moldovan - Literatură tradițională din Nord

Participă: Irina Petraș, Ion Cuceu, Vasile Filip, Menuț Maximinian și Tudor Sălăgean. Recită: Ileana Negru. Cântă: Gavril Țărmure.

Ampla culegere Literatură tradiţională din Nord, realizată de-a lungul a cinci decenii, a antrenat aproape 300 de culegători şi puţin sub șapte sute de informatori din generaţii diferite. Au fost investigate peste o sută de localităţi din şapte judeţe din nordul Transilvaniei, de-a lungul anilor.

Producţiile tipărite în volumele de faţă, în urma unei selecţii, reprezintă ceva mai bine de jumătate din materialul cules, depus acum la Arhivele Naţionale – Filiala Bistriţa-Năsăud (Fondul Andrei Moldovan), la dispoziţia celor interesaţi.

Culegerea de faţă este dovada vie a unei unităţi spirituale a românilor din această parte a ţării, a bogăţiei valorilor artistice create într-o mare diversitate şi mereu surprinzătoare frumuseţe, într-o limbă arhaică suplă, nuanţată şi marcată de un inepuizabil potenţial creativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *