Având în vedere demersurile Primăriei Municipiului Cluj-Napoca pentru întocmirea proiectului de construire a centurii metropolitane pe partea de sud a municipiului este necesară realizarea unor anchete Origine-Destinație în cadrul studiilor de circulație.

Aceste anchete de trafic vor fi realizate în cinci zone de intrare-ieșire din municipiu: Calea Florești – zona fostului magazin Praktiker, Calea Turzii – zona Petrom, strada Traian Vuia – după Lukoil spre centru, Bulevardul Muncii (după intersecția cu strada D.Georgescu Kiriac spre centru), strada Frunzișului zona stațiilor de transport în comun adiacente liniei numărul 29.

Anchetele se vor realiza în ziua de marți, 28 Mai 2019, în intervalele orare 8:00 – 10:00 pentru sensurile de intrare în municipiu, respectiv 16:00 – 18:00 pentru sensurile de ieșire din municipiu și vor fi efectuate de cadre didactice și studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Întrebările ce vor fi adresate șoferilor în cadrul anchetei sunt următoarele:

  • Din ce direcție se deplasează? (exemplu: Florești sau Oradea…)
  • Înspre ce direcție se deplasează? (exemplu: Baia Mare sau Dej sau cartierul Mărăști…)
  • Care este scopul deplasării? ( exemplu: serviciu sau școală, tranzit, comer…)

Participanții la trafic sunt rugați să manifeste răbdare și înțelegere pentru disconfortul creat prin restricția de circulație pe o singură bandă pe sens în perioada de recenzare.

Reamintim faptul că acest proiect major pentru municipiu va duce la descongestionarea arterelor de intrare/ieșire, asigurând o conectivitate mai bună a localităților învecinate la municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *