În cursul acestei săptămâni, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială, în colaborare cu angajaţi ai Ministerului Transporturilor – Registrul Auto Român (RAR), au desfășurat o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale de către persoanele fizice și juridice care efectuează lucrări de întreținere și reparaţii auto, care funcționează pe raza municipiului Cluj-Napoca.

La acţiune au participat un număr de șase poliţişti locali şi cinci angajaţi ai RAR Cluj.

Au fost efectuate verificări la 14 ateliere auto situate pe străzile Morii, Căpitan Grigore Ignat, Bulevardul Muncii, Câmpina, Gării, Calea Florești și Traian.

Nereguli constatate:

  • desfășurarea activității de reparații auto fără deținerea documentelor legale;
  • lipsa acordului de funcţionare şi a aprobării de orar eliberat de Primăria municipiului Cluj-Napoca;
  • lipsa autorizaţiilor tehnice eliberate de către RAR Cluj, nerespectarea domeniului autorizat, nerespectarea condițiilor inițiale de autorizare.

Pentru neregulile constatate s-au încheiat în total 24 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 30.200 lei, în trei cazuri dispunându-se suspendarea activităţilor, în conformitate cu prevederile OG numărul 99/2000 republicată, ale Legii numărul 12/1990 republicată, ale HCL numărul 150/2009, ale OG numărul 82/2000 aprobată prin Legea numărul 222/2003 cu modificările şi completările ulterioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *