Amenzi de 34.000 de lei pentru comerț neautorizat de fructe și legume

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială, împreună cu un echipaj din cadrul Serviciului Ordine și siguranță publică au continuat și în această săptămână acțiunile privind verificarea respectării prevederilor HCL numărul 765/2017 de către agenții economici care desfășoară activitate de comercializare a legumelor și fructelor.

Au fost verificați mai mulți agenți economici care comercializează legume și fructe la punctele de lucru de pe str. Horea, Craiova, Piața Gării și strada Crinului.

Nereguli constatate: expunerea și comercializarea legumelor și fructelor în exteriorul spațiilor comerciale, fără deținerea abonamentelor de comerț stradal, respectiv a avizelor de principiu emise de către Municipiul Cluj-Napoca.

Contravenţii şi sancţiuni: pentru neregulile constatate au fost încheiate șapte procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 34.000 de lei, în conformitate cu prevederile HCL numărul 765/2017 şi ale Legii nmărul 12/1990 republicată. Totodată au fost confiscate 767 de kilograme legume și fructe comercializate în locuri neautorizate (banane, ceapă, cartofi, roșii, ardei, pere, piersici, prune, struguri).

Acţiunile pentru identificarea celor care practică astfel de comerț neautorizat continuă şi în perioada următoare, atât în zona ultracentrală, cât și în cartierele municipiului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top