Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, în vizită la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB)

Rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB), Daniel David, a primit marți, 7 noiembrie 2023, vizita Excelenței Sale, Willemijn van Haaften, noul ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România, însoțită de consulul onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj-Napoca, Wouter Reijers.

Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, în vizită la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB)

Discuțiile au început cu analiza funcționării Centrului Cultural al Regatului Ţărilor de Jos din cadrul UBB, care deservește întreaga comunitate clujeană și transilvană. S-au analizat și s-au propus modalități concrete de dezvoltare a relațiilor educaționale (care deja funcționează foarte bine în cadrul programelor Erasmus), de cercetare-devoltare-inovare (unde există deja proiecte europene comune) și de relație cu mediul socio-economic din Regatul Ţărilor de Jos.

Doamna ambasador a fost interesată de istoria UBB și de funcționarea mediului academic românesc, pentru a facilita dezvoltarea unor relații bidirecționale mai active între UBB și mediul academic românesc pe de o parte și mediul academic din Regatul Ţărilor de Jos pe de altă parte.

Toate proiectele discutate și planurile stabilite vor fi monitorizate prin întâlniri viitoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top