Vineri, 9 Aprilie 2021, începând cu ora 19:00, pe platforma Zoom și live pe pagina de Facebook a Editurii Școala Ardeleană va avea loc lansarea cărții Alfabetul distopiilor de Gheorghe Săsărman.

Alfabetul distopiilor de Gheorghe Săsărman

Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani a autorului. Alfabetul distopiilor, a apărut anul acesta în Colecția Școala Ardeleană de Proză, având o Postfață semnată de Ștefan Borbély.

Deşi beneficiar al unei notorietăţi destul de extinse printre cunoscători, Gheorghe Săsărman e un nume mare, încă insuficient asimilat, al literaturii române, pe care conştiinţa publică este chemată să îl recupereze în primul rând din perspectiva complexităţii sale ideatice. «Alfabetul distopiilor» m-a refamiliarizat cu un autor prestigios şi m-a întors în bibliotecă, de unde am împrumutat, pe rând, întreaga operă de până acum a lui Gheorghe Săsărman, într-un traseu de rememorare foarte folositor, pe care îl recomand fiecărui cititor al Alfabetului. declară Ștefan Borbély.

Vor fi alături de autor: Ion Pop, Virgil Stanciu, Constantina Raveca Buleu, Ștefan Borbély, Cornel Secu și Vasile George Dâncu. Moderator: Remus Octavian Câmpean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *