Aflux semnificativ de turiști în Cheile Turzii în perioada minivacanței de 1 mai

Consiliul Județean Cluj și Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj anunță faptul că, pe perioada minivacanței de 1 Mai din acest an, rezervația naturală Cheile Turzii a fost vizitată de peste șase mii de turiști și alpiniști, români și străini.

Pentru a face față afluxului semnificativ de vizitatori pe perioada celor patru zile libere nelucrătoare, efectivul salvatorilor montani care asigură permanența obișnuită în defileu s-a mărit considerabil, pe lângă activitatea propriu-zisă de prevenire a accidentelor, aceștia desfășurând o intensă acțiune de informare, astfel încât vizita turiștilor să fie una cât mai plăcută. În acest sens, angajații Biroului Arii Protejate din cadrul Salvamont Cluj au montat o serie de panouri de informare și avertizare referitoare la interdicțiile aplicate pe teritoriul ariei protejate, respectiv de interzicere a părăsirii potecii de vizitare și a potecilor de acces către traseele de cățărat. De altfel, aceste din urmă poteci, care sunt destul de periculoase și greu accesibile, sunt, de asemenea, foarte atractive pentru turiști, în special pentru cei neexperimentați, motiv pentru care salvamontiștii clujeni au vegheat la respectarea cu strictețe a acestei interdicții.

Ne bucurăm că atât de mulți turiști au ales să petreacă câteva ore de liniște într-unul dintre cele mai frumoase obiective naturale ale județului Cluj. Cheile Turzii a fost și de această dată o destinație extrem de sigură, nefiind raportat niciun caz de accidentare! E important, totuși, de subliniat faptul că, în astfel de perioade aglomerate, trebuie respectat cu strictețe regulamentul ariei protejate, pentru a evita poluarea zonei cu deșeuri, alterarea peisajului sau chiar accidentări cauzate de aventurări nepermise, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

De asemenea, în urma unei mobilizări fără precedent înainte de debutul minivacanței, salvatorii montani clujeni au reușit să reaccesibilizeze traseul de escaladă via-ferrata care este extrem de solicitat în această perioadă.

Cu acest prilej, Salvamont Cluj atrage atenția celor care doresc să parcurgă traseul de via-ferrata asupra faptului că au nevoie de un echipament special și de un ghid avizat, cu cunoștințe necesare și experiență montană,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top