Acțiuni de dezinsecție, deratizare și dezinfecție

În perioada 2-30 Aprilie 2018, Primăria Municipiului Cluj-Napoca va efectua o acţiune de dezinsecţie pe domeniul public și privat. Aceasta se va desfăşura între orele 21:00 și 6:00. În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va decala și / sau prelungi.

Produsele folosite în acțiunea de DEZINSECȚIE sunt K-OTHRINE PROFI EC 250 substanță pentru combaterea adulților, inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika și BIOPREN 50 LML – produs insecticid special coneput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Natională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn respectiv Xi de toxicitate și se regasesc in Registrul Național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană. În caz de ingerare accidentală, se aplică tratament simptomatic la Spitalul de Urgență Cluj.

De asemenea, în perioada 2-30 Aprilie 2018, vor avea loc acțiuni de deratizare, dezinsecție și dezinfecție la unitățile de învățământ din subordinea municipiului Cluj-Napoca.

Produsele folosite sunt: FACORAT PASTĂ, raticid, FREEDOM 11 MICRO E, insecticid și PREVENTOL CD 601, dezinfectant. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Natională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn respectiv Xi de toxicitate și se regasesc in Registrul Național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană. În caz de ingerare accidentală, se aplică tratament simptomatic și vitamina K la Spitalul de Urgență Cluj.

Acţiunile se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale:

  • Legea numărul 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităţilor (republicată);
  • Ordinul numărul 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei;
  • Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de deratizare, dezinsecție și dezinfecție din municipiul Cluj-Napoca, aprobat prin HCL numărul 350/2015.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, actiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze tratamente de dezinsecţie în subsoluri, casa scării de la blocuri, depozite de anvelope uzate etc în această perioadă.

Activitățile sunt realizate de firma CORAL IMPEX SRL, conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie încheiat cu municipiul Cluj-Napoca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top