A fost desemnat câștigătorul concursului de design Castel în Transilvania Shop

A fost desemnat câștigătorul concursului de design Castel în Transilvania Shop: designerul Veres Imola a terminat pe primul loc.

A fost desemnat câștigătorul concursului de design Castel în Transilvania Shop

Câștigătorul primește un premiu în valoare de 2500 RON, iar colecția nouă a webshopului Castel în Transilvania Shop îi va purta designul. Noua colecție va consta din tricou, cană, sacoșă, jurnal și magnet de frigider.

În concursul de design s-au înscris 20 de participanți.

O selecție din designurile înscrise în concurs pot fi văzute și în cadrul expoziției Castle in Transylvania X ZAIN, parte a festivalului ZAIN – Design Expressions 2017, care va avea loc între 19 și 21 Octombrie 2017, în Spațiul Comunitar K+ (strada Memorandumului, numărul 3).

Grupul PONT a lansat un proces strategic de anvergură în 2015 prin programul Castel în Transilvania – strategie și modele de dezvoltare. Scopul programului este crearea unei rețele, abordări strategice și viziuni pe termen lung pentru valorificarea potențialului economic și social al castelelor din Transilvania prin intermediul unor metode de planificare locală și regională, de atragere a resurselor alternative necesare restaurării, punerii în funcțiune și prin crearea unei rețele de informare și de experți din domenii cu rol important în atingerea sustenabilității acestui segment al patrimoniului cultural construit. Fondul Castel în Transilvania a fost înființat în cadrul acestui program în 2016. Scopul Fondului este de a strânge fonduri pentru a sprijini activitățile programului Castel în Transilvania. Prima campanie de strângere fonduri se inițiază prin lansarea webshop-ului Castel în Transilvania, care comercializează creațiile, produsele unice ale unor designeri din Transilvania. Acest concept prevede faptul că pe lângă procurarea de produse, cumpărătorii vor contribui și la susținerea fondului.

Concursul de design a fost realizat în cadrul proiectului cu titlul Support Castles – comunitate și coaliție pentru castele în Transilvania finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top