Vineri, 28 Februarie 2020, începând cu ora 9:00 va avea loc lansarea proiectului 5 licee 5 muzee, la Liceul Teoretic Avram Iancu din Cluj-Napoca.

5 licee 5 muzee

Devenit tradiţie, 5 licee 5 muzee este un proiect educaţional pentru elevii de liceu, prin care se încurajează participarea tinerilor la manifestări culturale. Până în luna iunie, elevii din 5 licee din Cluj-Napoca vor beneficia de vizite gratuite la cinci muzee din oraș, fiind provocaţi şi la un concurs online de cultură generală.

Partenerii proiectului la Cluj-Napoca sunt: ECDL ROMANIA, Consiliul Județean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Inspectoratul Școlar al Județului Cluj, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Zoologic al Universităţii Babeş-Bolyai.

Evenimentul de deschidere de vineri, 28 februarie, va fi o conferinţă interactivă, care îi va pune în contact virtual pe participanţii din Bucureşti şi Cluj, ce vor da startul proiectului împreună.

În cadrul conferinţei, se va lansa şi un al doilea concurs pentru elevi. Tinerii sunt încurajaţi să contribuie la o pagină cât mai activă pe site-ul web al unei reţele de socializare, astfel încât fiecare liceu să reuşească să promoveze unul dintre muzeele partenere, prin activităţile educaţional-culturale la care vor lua parte pe parcursul acestui proiect. Astfel, le vor trezi apetitul pentru a vizita muzee cât mai multor colegi, profesori sau prieteni.

Lansarea celei de a 13-a ediţii 5 licee 5 muzee va avea loc alături de elevii şi profesorii implicaţi în etapa actuală, precum şi împreună cu reprezentanţi ai muzeelor partenere, care ne vor dezvălui temele vizitelor ghidate de anul acesta.

5 licee 5 muzee şi-a propus să declanşeze în rândul tinerilor o epidemie socială de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs. Lansat în anul 2008, proiectul s-a desfăşurat până anul trecut local, doar în capitală, a avut un impact pozitiv atât în rândul elevilor cât şi a profesorilor şi astfel, organizatorii împreună cu partenerii au fost încurajaţi să continue, dar şi să extindă iniţiativa. Acum, înainte de startul celei de a 13-a ediţii, 3 000 de liceeni din 60 de şcoli bucureştene deja s-au bucurat de oportunităţile oferite de proiect, urmând să li se alăture alţi 500 de elevi şi încă 10 licee din Bucureşti şi Cluj-Napoca, prin această ediţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *