Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj, împreună cu conducerea Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului, au analizat stadiul la zi al programelor de lucrări de modernizare și reabilitare, respectiv de întreținere a drumurilor județene derulate în primele nouă luni ale anului 2020.

32 de drumuri județene au beneficiat de lucrări de modernizare sau întreținere în primele nouă luni ale anului 2020

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: E un bilanț extrem de pozitiv. Am reușit să acționăm în aceste prime nouă luni ale anului pe nu mai puțin de 32 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, fiind vizată o lungime totală de peste 341 de kilometri. Efectele benefice nu vor întârzia să apară și vor consta, alături de îmbunătățirea condițiilor de viață oferite clujenilor, în creșterea atractivității județului din punct de vedere
investițional.

În ceea ce privește investițiile din cadrul programelor de lucrări de modernizare și reabilitare, în primele nouă luni ale anului 2020 Consiliul Județean a desfășurat lucrări pe nouă drumuri sau sectoare de drumuri județene, vizând o lungime totală de peste 112 kilometri.

La capitolul lucrări de întreținere, în primele trei trimestre al anului 2020 s-a acționat prin așternerea de covor asfaltic, reparații și alte operațiuni necesare menținerii condițiilor tehnice corespunzătoare, pe 23 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, fiind vizată o lungime totală de circa 229,3 kilometri. Dintre aceștia, nu mai puțin de 128,15 kilometri au fost efectiv asfaltați.

Totodată, au fost executate lucrări de marcaje rutiere longitudinale, axiale, de separare a sensurilor de mers, pe o lungime totală de aproximativ 580 de kilometri, pe 39 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, precum şi alte tipuri de marcaje, în special treceri de pietoni pe raza anumitor localități.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *